سؤالات زیادی در خصوص اخذ و تمدید ویزای دانشجویی پرسیده میشود که نیاز به بررسی دارد. از سوی دیگر برخی از رسانهها از ویزای دانشجویی بهعنوان اقامت دائم یاد میکنند که این اصطلاح اشتباه است اما اخذ ویزای دانشجویی میتواند یکی از روشهای واسطه برای رسیدن به اقامت دائم باشد و نقش مهمی در این مسیر دارد.
مدارک لازم اخذ ویزای دانشجویی و رعایت شرایط و مراحل مشخص در این زمینه بسیار مهم است. دلهره متقاضیان اخذ ویزای دانشجویی بسیار قابلدرک است. تنظیم مدارک اخذ ویزای دانشجویی و بررسی شرایط حضور در دانشگاه و استرسی که در خصوص مدرک زبان وجود دارد سبب میشود برخی از افراد از تصمیم خود منصرف شوند اما داشتن اطلاعات کامل و بهروز درزمینۀ صدور ویزای دانشجویی سبب شده تا شانس پذیرش بیشتر از قبل باشد. مهاجرت تحصیلی یکی از روشهای هموارسازی مسیر برای اخذ تابعیت کشور مقصد است.
درباره ویزای دانشجویی
اگر بخواهیم به زبانی ساده برای شما توضیح دهیم، شما صرفاً بهواسطه ویزای دانشجویی نمیتوانید اقامت دائم کشور مقصد را کسب کنید! این جمله نگرانیهایی به همراه دارد اما عجله نکنید. ویزای دانشجویی شرایط یک دوره اقامت مشخص در کشور محبوب خودتان را فراهم میسازد. بهواسطه ویزای دانشجویی میتوانید تخصصی یاد بگیرید و به دنبال تبدیل ویزای دانشجویی به ویزای کار باشید. بهاینترتیب شما هم سواد خوب تحصیلی دارید و هم شرایطی خواهید داشت تا شانس خود را برای اقامت دائمی در کشور مقصد امتحان کنید.
شرایط اخذ ویزای دانشجویی
یکی از مهمترین شرط برای اخذ ویزای دانشجویی، پذیرش تحصیلی است. در واقع شما باید در یکی از دانشگاههای کشور مورد نظر خود پذیرش داشته باشید. پذیرش برای هر کشور بر طبق شرایط تحصیلی و نظام آموزشی در نظر گرفته میشود و مشخص است که موقعیت پذیرش تحصیلی هر ساله با تغییراتی همراه است. بهترین راه مراجعه به سایت رسمی دانشگاه هدف است که توضیحاتی در این زمینه در اختیار شما قرار میدهد. در گام بعدی نوبت به حساب و کتاب میرسد که موضوعی پراهمیت است. نیاز به اثبات تمکن مالی دارید و باید مشخص شود بودجه کافی برای بحث شهریه و زندگی در کشور مقصد دارید یا خیر این موضوع بسیار مهم است. شما باید سفارت را نسبت به تأمین هزینههای زندگی و تحصیل در کشور مقصد متقاعد سازید.
نامه تمکن مالی شما نیاز به مهر و امضای بانک دارد. دانش زبانی یک نیروی محرک برای تحصیل در خارج از کشور است و رکن اصلی اخذ ویزای دانشجویی محسوب میشود. کسانی که سؤال میکنند بدون مدرک زبان هم میشود در خارج از کشور تحصیل کرد بهتر است بدانند که عملاً بدون تسلط حداقل نسبی به زبان رسمی کشور مقصد تحصیل برای شما بسیار دشوار و گاه غیرممکن خواهد بود هرچند که برخی از دانشگاهها این شرط را در ابتدای راه برداشتهاند. طبق بررسیهای صورت گرفته مدارک زبان آیلتس و تافل دو موقعیت خوب برای ویزای دانشجویی و پذیرش تحصیلی محسوب میشود.
مراحل اخذ ویزای دانشجویی
برای ورود به مسیر اخذ ویزای دانشجویی ضمن بررسی شرایط تحصیل و هزینهها نوبت به تنظیم مدارک میرسد. مدارکی که برای اخذ ویزای دانشجویی هر کشور نیاز است با کشور دیگر فرق دارد اما یک روال کلی وجود دارد که باهم بررسی میکنیم. دقت کنید که افراد نیاز به مدرک گذرنامه معتبر دارند و اعتبار گذرنامه بررسی میشود. شناسنامه و سایر مدارک هویتی بسیار مهم است. گواهی پذیرش تحصیلی که توسط دانشگاه صادر میشود باید ضمیمه مدارک شما باشد (بدون برگه پذیرش تحصیلی شانس کمی خواهید داشت). شخص نیاز به تنظیم مدارک تحصیلی دورههای قبلی خود دارد که عبارت است از: گواهی پایان دوره دبیرستان و همینطور دوره پیشدانشگاهی و در صورت نیاز مدرک لیسانس و فوقلیسانس.
نکات طلایی اخذ ویزای دانشجویی
افرادی که قصد اخذ ویزای دانشجویی دارند اغلب میتوانند در داخل کشور خود اقدام نماید. در صورتی که شرایط لازم در کشور خودتان فراهم نباشد به نزدیکترین کشور ارجاع داده میشود. برخی از کشورها دارای شرایط درخواست آنلاین دارند و برخی دیگر نیاز به حضور شخص خواهند داشت. در خصوص الحاق ویزای همراه اطلاعات از سوی هر کشور با کشور دیگر فرق دارد اما قانون کلی مهاجرت اینطور نوشته است که اگر تمام نیازمندیها و شرایط ویزای دانشجویی کشور مقصد برای متقاضی اصلی فراهم باشد میتواند پس از گذشت زمانی محدود درخواست ویزا برای ورود خانواده داشته باشد. کسانی که بورسیه کشور مقصد شده باشند در این زمینه اولویت بیشتری دارند.
برخی از کشورها تأکید ویژهای بر اثبات تمکن مالی شخص اصلی برای ورود همراهان دارند. طبق قانون کلی برای ویزای تحصیلی، دانشجو حق کار دانشجویی به مدت زمان مشخص که از سوی دانشگاه اعلام میشود (اغلب بین ۲۰ الی ۳۰ ساعت در هفته بر اساس مقطع تحصیلی) خواهد داشت. برخی از کشورها در این زمینه مجوز صادر میکنند و در برخی دیگر از کشورها بدون مجوز نیز شرایط قانونی کار فراهم است.